Wie is Dana?

Als 8-jarig meisje verhuisde ik met mijn ouders en zusje vanuit Den Haag naar Maleisië, Borneo, Sarawak. Een land met een andere cultuur, een andere taal, een ander klimaat. Een huis op palen, ham uit blik, melk uit zakken en geen bruine boterhammen met hagelslag. Op mijn 12kwam ik - alleen - terug naar Nederland voor de middelbare school. Internaat Renswoudehuis werd mijn thuis. Opnieuw moest ik mij verdiepen in de kledingcode, de populaire liedjes en tv-series. Ik woonde afwisselend thuis en op internaat. Daardoor verhief ik het aanpassen aan veranderende omstandigheden tot een levenskunst. Na mijn studie Familie- en vreemdelingenrecht in Utrecht vond ik een baan bij het Ministerie van Justitie.

DSC_6841-2
ontheemd gevoel aanpassen jeugd buitenland

Keerpunt

Rond mijn 30kwam het keerpunt. Ik had een goede baan, een leuke etage, een fijne relatie en toch knaagde het. Ik was altijd moe en had geen plezier meer in de dingen die ik ondernam. Ik wist totaal niet meer wie ik was of wat ik wilde. Na een persoonlijke zoektocht ontdekte ik dat ik me jarenlang te veel door anderen had laten leiden. Ik had me altijd aangepast; dat was mijn tweede natuur geworden. Daarom gooide ik het roer radicaal om: ik werd trainer en coach.

Herkenning

Als coach las ik het boek ‘Third Culture Kids, Growing up Among Worlds’. Wat een herkenning! Ik ontdekte dat de ervaringen in het buitenland mij meer gevormd hadden dan ik dacht. Ook het gevoel van ‘er net niet bij horen’ kon ik nu beter plaatsen. Daarnaast liet het boek mij zien dat ik door deze ervaring ook waardevolle kwaliteiten heb ontwikkeld.

Tegenwoordig zet ik mijn persoonlijke verhaal én mijn ervaring als coach in om mensen te helpen. Mensen die zich ontheemd en alleen voelen, help ik om hun basis terug te vinden. Zodat ze met veerkracht en behoud van identiteit hun plek in de maatschappij weer kunnen innemen.

Kijk voor meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen op mijn LinkedIn-profiel.

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief